Loopbaan

Alles voor jouw loopbaan

Mobiliteit betekent niet per definitie op zoek gaan naar een andere werkgever. De stappen in je carrière kun je ook bij IGOM zetten, zowel in de breedte als omhoog. Het gaat erom dat je met plezier aan het werk bent en een verandering kan dan veel voldoening en energie opleveren.

Mobiliteit begint bij het jaarlijkse ontwikkelgesprek met je leidinggevende. Hierin maak je afspraken voor het komende jaar, de middellange en de lange termijn. In dit gesprek bepaal je hoe je waardevol kunt blijven voor je organisatie, hoe je plezier krijgt of houdt in je werk, hoe jij je verder kunt ontwikkelen. Je geeft je wensen en mogelijkheden aan en maakt afspraken over hoe je je talenten het beste kunt inzetten binnen de organisatie.

IGOM biedt tal van mogelijkheden die bij kunnen dragen aan je ontwikkeling. Kijk eens rond en je vindt toelichting op o.a. de IGOM Academie, de mogelijkheid tot een vrijblijvend carrièregesprek, A&O fonds Gemeenten loopbaan ambtenaar (inclusief de TalentSpiegel) en meer…

Haal meer uit je carrière!

Bovenaanzicht van een bureaublad met een kop koffie, oortjes en een toetsenbord

Persoonlijk ePortfolio

Ontdek het ePortfolio en maak zelf je persoonlijk, digitaal dossier! Krijg snel inzicht in je aanwezige competenties, kwalificaties, ervaringen en loopbaanwensen.

Naar jouw IGOM ePortfolio
Ouderwetse keuken met pannen en potten

'Een dag naar…'

Wil je een kijkje in de keuken nemen bij een andere IGOM-organisatie of afdeling? 'Een dag naar...' kan het hele jaar door en is bedoeld voor medewerkers op alle niveaus en functies die in dienst zijn van één van de deelnemende IGOM-organisaties. Zoek je verschillende of andere inzichten/werkwijzen? Wil je werken aan je eigen (loopbaan)ontwikkeling, of wil je graag anderen kennis laten nemen van succesverhalen uit de eigen organisatie?

Meld je aan

IGOM-Jong Professional Programma

Ben jij net afgestudeerd? Wil je een bijdrage leveren aan de samenleving en een directe impact maken bij de burgers? Dan is werken bij de overheid misschien wel iets voor jou! Of werk je al bij een IGOM-organisatie en ben je net afgestudeerd? Ook dan is dit een mooie kans voor jou!

In september start IGOM met het Jong Professional Programma (JOPP). Als deelnemer aan dit programma word je in sneltreinvaart klaargestoomd tot een volwaardige medewerker, door naast reguliere werkzaamheden, on-the-job trainingen en begeleiding, een persoonlijk ontwikkelingstraject te volgen.

Dit traject zal 1,5 jaar duren, waarin je met groepsgenoten vanuit andere IGOM-organisaties intensief zal samenwerken. Er is ruimte om te oefenen, delen, steunen, proberen en ervaren. Er wordt veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling doormiddel van externe trainingsdagen, waarin actieve en ervaringsgerichte werkvormen voorop staan. We zorgen ervoor dat het leuk wordt, want als je plezier hebt leer je meer! Daarnaast werk je ook aan echte vraagstukken van zaken die binnen de organisaties spelen, dus je kan gelijk al een echte impact maken!

Tijdens dit programma zal je in dienst zijn bij een van de aangesloten IGOM-organisaties. Wat je daar precies voor werkzaamheden gaat verrichten is per organisatie verschillend, kijk dus goed wat het beste bij jou past. Na het traject kan je doorstromen naar een uitdagende baan binnen dezelfde organisatie.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met het RMC IGOM: mail naar info@igom.nl en laat je contactgegevens achter - wij nemen z.s.m. contact met je op!

Workshops & trainingen IGOM-Academie

Ben je in dienst bij een organisatie die bij IGOM is aangesloten? Sta je wel eens stil bij je loopbaan? Zou je willen leren hoe je de ontwikkeling van je loopbaan beter kunt sturen? Dat kan. IGOM wil je daar graag bij ondersteunen.

IGOM biedt je namelijk de mogelijkheid om trainingen en workshops te volgen. Korte, praktische workshops, waarin je nieuwe inzichten opdoet over allerlei aspecten ten gunste van de ontwikkeling van je loopbaan. Laat je verrassen door het uitgekiende programma, door de inspirerende inbreng van de trainers en het netwerken met IGOM collega's. Werken aan jezelf, aan je toekomst, is boeiend en levert nieuwe energie. Probeer het maar uit en je zult ervaren waarom eerdere deelnemers zo enthousiast zijn.

Naast de klassikale trainingen hebben we ook een ruim aanbod e-learnings en quick-learnings, naadloos passend bij de huidige behoefte van de organisaties. Dus wil je in je eigen tijd en op je eigen tempo kennis opdoen, dan zijn er volop mogelijkheden.

Voor nadere informatie over voorwaarden voor deelname en aanmelding, klik hier en ga direct naar de IGOM-Academie.

Onderzoek je talenten!

Zoals bekend staat bij IGOM loopbaanontwikkeling van medewerkers centraal. Daarom bieden we een scala aan (kosteloze) mogelijkheden waaronder de TMA (talent-motivatie-analyse). Onze mobiliteitsadviseurs zijn opgeleid tot gecertificeerd TMA-professional.

Wat is een TMA?

TMA is een Talenten Motivatie Analyse gebaseerd op positieve psychologie. De talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten en 53 competenties in kaart. Het resultaat is een rapport dat inzicht geeft in de talenten/drijfveren, ontwikkelpotentieel, communicatiegedrag, kwaliteiten & valkuilen, leer- en ontwikkelstijl en de ideale werkomgeving. De TMA begint met een persoonlijkheidsanalyse. Een vragenlijst met maar liefst 312 vragen. Medewerkers krijgen via de talentenanalyse veel informatie over zichzelf: wat zijn mijn talenten, waar liggen mijn persoonlijke voorkeuren/behoeften en welke competenties kan ik makkelijk leren. Dit is het startpunt voor verdere ontwikkeling.

Logo van TMA

TMA gaat ervan uit dat mensen het beste functioneren, het makkelijkst leren en het meest gemotiveerd zijn als ze werk doen dat dicht bij hun talenten ligt. De afstemming tussen werk en talenten wordt met de talentenanalyse een stuk makkelijker.

We benadrukken graag dat we de TMA resultaten niet terugkoppelen met de organisatie. Het is de keuze van de medewerker of hij/zij de resultaten met de manager/HR wil terugkoppelen. Voor meer informatie, stuur een mail naar info@igom.nl.

Vrijblijvend carrièregesprek

Welke baan maakt jou echt gelukkig?

Sta jij open voor een nieuwe uitdaging, een kortdurende klus bij een andere organisatie of wellicht een nieuwe structurele baan?

Twijfel je nog en zou je graag in gesprek gaan hierover?

IGOM biedt je een vrijblijvend carrièregesprek aan, als je werkzaam bent bij een van de aangesloten IGOM organisaties. We respecteren je privacy en geheel anoniem kunnen we samen kijken naar wat je wensen zijn en waarbij we je van dienst kunnen zijn met onze kennis en ervaring. Graag willen we je wegwijs maken in de mogelijkheden die IGOM heeft in het kader van jouw persoonlijke loopbaanwensen.

Maar… welke baan maakt jou nu echt gelukkig?

Omdat je tijdens je leven een groot deel van je tijd werkend doorbrengt, is het belangrijk dat je je gelukkig voelt met je baan. Maar welke baan is dat? Binnen de samenwerkende IGOM organisaties hebben mensen ontzettend veel kansen om hun talenten te ontwikkelen en hun loopbaan dynamisch vorm te geven. Is het niet bij je eigen organisatie, dan wellicht (tijdelijk) bij een andere IGOM organisatie?! De kracht van het samenwerkingsverband ligt dan ook in het verlagen van de (loopbaan)drempel en de zorg voor tevreden medewerkers die werk hebben dat ze écht blij maakt.

Vind de juiste balans!

Een topcarrière hoeft geen voorwaarde te zijn voor een gelukkig leven. Natuurlijk is het belangrijk dat je binnen je baan jouw talenten kunt ontwikkelen, maar bovenal moet je het leuk vinden wat je doet. En zeg eens eerlijk, je werk is belangrijk, maar zeker niet het allerbelangrijkste in je leven! Het gaat erom dat je een baan hebt waarin je de juiste balans kunt vinden. Zelfs tijdelijk een klus bij een andere IGOM organisatie uitvoeren kan je blik enorm verruimen, je veel voldoening geven en de kijk op je huidige functie aanzienlijk veranderen. Door je talenten elders in te zetten, kun je jezelf blijven ontwikkelen en daarnaast tijdelijk een andere IGOM organisatie uit de brand helpen.

Aarzel niet om een eerste stap te zetten en een vrijblijvend en kosteloos carrièregesprek aan te gaan.

E-mail: info@igom.nl
Telefoon: 088 - 622 73 00

A&O fonds Gemeenten loopbaan

A&O fonds Gemeenten helpt ook medewerkers bij gemeenten bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor hun loopbaan en vakmanschap. Op deze website kun je dan ook zelf aan de slag met het doen van de TalentSpiegel en de arbeidsmarktscan, het ophalen van diverse tips en het deelnemen aan webinars en/of het volgen van e-learnings (je hebt keuze uit meer dan 25 online modules). Doen, want zo sta je straks nog sterker in je werk. Als medewerker kun jij een inlogcode aanvragen. Daarna kun je veilig en vrijuit aan de slag. Niemand kijkt over je schouder mee als je dat niet wilt. A&O fonds Gemeenten loopbaan ambtenaar is dus echt een website waar jij zelfstandig aan je loopbaan kunt werken. is dus echt een website waar jij zelfstandig aan je loopbaan kunt werken. De site inspireert en informeert en zet voor jou alle middelen bij elkaar om na te denken over én te werken aan je loopbaan en vakmanschap.

Op Ontdek je talent, boost je loopbaan | A&O fonds Gemeenten kun je de volgende scans doen;

  • De TalentSpiegel (voorheen de loopbaanscan)
  • De arbeidsmarktscan

De testresultaten van deze testen kun je ook uploaden in je IGOM ePortfolio.

Op de IGOM site kun je eenvoudig je eigen ePortfolio maken: jouw eigen digitale werkmap waar je alles bewaart over je opleiding, (werk)ervaring en vaardigheden. Zonder dat iemand over je schouder meekijkt. Upload je testresultaten van o.a. TalentSpiegel en maak zo je IGOM ePortfolio compleet.

Voor je IGOM ePortfolio, klik hier!

Ook kun je middels de site / database op zoek naar beroepen en opleidingen die passen bij jouw doelen en niveau. Via de Vacaturezoeker kun je vacatures uit het hele land bekijken, binnen en buiten de overheid.

Maak jouw talenten inzichtelijk en bekijk jouw mogelijkheden. Ga naar A&O fonds Gemeenten loopbaan ambtenaar.

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!